Volumul foarte mare de imagini pe care-l presupune funcționarea unui sistem modern de securitate face să fie extrem de costisitoare angajarea a suficienți operatori care să monitorizeze toate camerele. Din acest motiv, Softrust Vision Analytics a dezvoltat o soluție avansată de analiză video: KIntelliVision. În nucleul motorului nostru VA se află un modul Deep Neural Network de ultimă generație care poate înțelege întregul context al unei imagini și poate interpreta corect dacă există o amenințare de securitate.

Pentru a obține cele mai bune performanțe și rezultate folosim cele mai noi tehnologii, iar echipele noastre de cercetare și dezvoltare colaborează strâns pentru a ne asigura că nu se risipește nicio resursă. Obținem performanțe foarte bune în privința fluxurilor video prin folosirea unui algoritm inovativ de detectare a prezenței, care rulează pe fluxul video codificat și care funcționează ca un declanșator pentru restul algoritmilor.

Algoritmii noștri sunt de 3 tipuri:

  • Algoritmi cu rol declanșator
  • Algoritmi generatori de metadate
  • Algoritmi generatori de evenimente.

În clasa algoritmilor cu rol de declanșare avem următoarele produse:

Detecție a prezenței 

Algoritm hardware accelerat creat pentru descărcarea sistemului de operații inutile. Utilizează modulele H264 / H265 din CPU pentru a obține informații rapid, fără a decodifica fluxul video, optimizând astfel la maxim cerințele hardware. Acest algoritm detectează dacă se întâmplă ceva cu un obiect aflat în aria de vedere a camerei și avertizează restul sistemului pentru a porni ceilalți algoritmi, dedicați, în scopul obținerii de mai multe informații.

Detecție la mișcare

Algoritmul nostru de detecție la mișcare este reglat pentru a nu rata mișcarea „reală”, însă este capabil să identifice și să ignore mișcări naturale, cum ar fi copacii unduiți de vânt. 

Algoritm embedded pentru cameră video 

Motorul KIntelliVision acceptă informații primite de la camere de ultimă generație instalate deja și, fie le trimite direct ca evenimente sau le poate folosi ca declanșatoare pentru restul setului de algoritmi, în scopul colectării mai multor informații despre un eveniment.

Algoritmii generatori de metadate sunt concepuți pentru a obține cât mai multe informații despre un eveniment:

Clasificarea obiectelor 

Folosind inteligența artificială, soluția noastră poate recunoaște până la 30 de clase de obiecte. Acesta este un atu valoros pentru orice sistem de securitate și poate crește mult utilitatea soluției de monitorizare.

Validarea etichetelor 

Folosind contextul poziției camerei și al evenimentului, acest algoritm este creat special pentru a se asigura că toți ceilalți algoritmi rulează la potențialul lor maxim.

Validare de grup 

Acest algoritm proprietar este dezvoltat în special pentru scenariile complexe, care fac ca alte motoare de analiză video să dea o mulțime de alarme false. Folosind tehnologia noastră, informațiile obținute de la detector sunt procesate și reușim să eliminăm până la 95% din alarmele false din flux.

Clasa finală este cea a algoritmilor generatori de evenimente. Aceștia adună informații și declanșează celelalte clase de algoritmi, dictând ce evenimente sunt trimise utilizatorului final.

Bagaje abandonate

Acest algoritm anunță operatorul dacă sistemul detectează un bagaj abandonat într-o zonă sensibilă.

Hartă de trafic intens 

Acest algoritm generează o hartă periodică privind zonele cele mai intens circulate, astfel încât operatorul să poată acționa în consecință.

Zona sterilă

Acest algoritm anunță operatorul dacă se întâmplă ceva într-o zonă marcată „de interes”.

Trip Wire

Acest algoritm notifică operatorul dacă ceva traversează o zonă marcată drept „de interes”.

Detecție la blurare

Dacă o cameră nu funcționează, acest algoritm produce o alertă.

Mască pentru față 

Algoritm de conformitate GDPR.