Produsele noastre
Solicitați ofertă
Serviciile Noastre
Solicitați ofertă
Previous slide
Next slide

Softrust Vision Analytics participă la un proiect internațional de 2,7 milioane de euro dedicat securității frontierelor europene

Softrust Vision Analytics participă la proiectul internațional de cercetare EWISA – EARLY WARNING FOR INCREASED SITUATIONAL AWARENESS, finanțat de Uniunea Europeană, a cărui valoare este de peste 2,7 milioane de euro.

Consorțiul EWISA, format din: KEMEA- Centrul pentru Studii de Securitate din Grecia, Poliția de Frontieră din Finlanda, Poliția de Frontieră din Spania, Poliția de Frontieră din România, va coordona dezvoltarea și testarea soluției în sectoare ale frontierelor de stat din cele patru țări.

Din România, compania noastră și Pro Optica sunt subcontractanți ai Intracom Telecom Grecia, care coordonează echipa câștigătoare a licitației organizate de Consorțiu pentru Soluția 1 EWISA.

Rolul Softrust Vision Analytics este de a dezvolta și testa tehnologii de analiză video avansată, precum și o soluție de comandă-control pentru protecția frontierelor împotriva amenințărilor, inclusiv cele legate de imigrația ilegală.

Soluția de comandă-control este dezvoltată de specialiștii UTI utilizând experiența dobândită în programul NATO Air Ground Surveillance și în cadrul proiectului de cercetare SafeShore.

Tehnologia de analiză video este dezvoltată de echipa Softrust Vision Analytics, care are o experiență de peste 15 ani în dezvoltarea de produse și aplicații de procesare și analiză video, utilizate în proiecte Softrust Vision Analytics de securizare a unor obiective de maximă securitate și în proiecte de cercetare românești și europene (SCOUTER, Safeshore, SPIA-VA).

Conceptul dezvoltat în cadrul proiectului EWISA va permite creșterea nivelului de inteligență a sistemelor de securitate a granițelor, utilizând inteligență artificială (AI), bazată pe algoritmi de tip Deep Learning. Aceștia permit eficientizarea monitorizării video și realizarea de analize în profunzime, în vederea identificării țintelor, asigurând, totodată, o acoperire de 100% a sectoarelor de frontieră.

Solicitați ofertă pentru produsele noastre

Cere Oferta Produse Softrust

Solicitați ofertă pentru serviciile noastre