Securitatea fizică este de obicei prima linie de apărare a oricărei instituții sau organizații. Din nefericire, în prezent, focusul excesiv pus pe IT a făcut ca sistemele de securitate fizică să fie lăsate în categoria altele și neglijate. 

Însă, toți managerii de securitate trebuie să știe că este mai bine să previi un incident decât să folosești tehnologie de ultimă generație pentru a-l înregistra și apoi pentru a-l analiza. Singure, soluțiile IT nu vor opri niciun intrus sau atacator care are misiunea de a produce pagube. Iată de ce este indicat ca prima etapă în achiziționarea unui sistem de securitate performant să fie etapa dedicată securității fizice. 

Softrust Vision Analytics are expertiza necesară pentru a o oferi consultanță de specialitate în această direcție, oferindu-le clienților săi propuneri care iau în calcul riscurile cu care se confruntă, identifică zonele care necesită abordări speciale și realizează proceduri de lucru pentru operatorii desemnați să se ocupe de protecție. Le dăm clienților noștri sfaturi privind sistemele cele mai adecvate pentru obiectivele pe care le gestionează, indicându-le inclusiv tipurile de echipamente care vor genera rezultatele estimate.